dilluns, 17 de juny del 2013

ALFONS RAMON : TOTS ELS EXITS DEL CLUB SON IMPORTANTS I TENEN EL SEU MERIT

Aquí teniu una amplia entrevista al president del Club Volei Sóller, feta per Sa Veu de Sóller que molt amablement ens han permes publicar a la nostra web. Esperam que vos resulti interessant.

 P: Alfons, el primer de tot, enhorabona per aquesta gran temporada del C.V. Sóller, que, per cert, encara no ha finalitzat i manca gaudir d’un parell d’esdeveniments importants, però així i tot, ens faries una valoració general de la temporada?

Gràcies. Es vera que estam vivint una temporada especial. El final de temporada esta sent una festa continua amb molts èxits esportius però seria injust i poc real valorar tota sa feina feta nomes per els resultats. Sa temporada es molt bona perque es Club segueix creixent damunt una base sòlida. Els entrenadors segueixen millorant, els jugadors créixen esportivament i el nombre de nins augmenta. Des de l'escoleta fins als Senior poc a poc es va millorant en molts aspectes i veure que la part social del club recolza el que feim i ajuda en tot el que pot, es molt motivador. Les victòries son el premi i l'indicador de que el camí que seguim no es molt desencertat.
P: Quatre campionats de Balears, un subcampionat, cinc participacions en campionats d’Espanya (els de categoria cadet encara per celebrar-se), un subcampionat d’Espanya... Creus que tornarem viure una temporada igual, o millor, en quant a resultats?

Això nomes ho sabrem amb el pas del temps però ara mateix sembla impossible de repetir. A mes dels equips que han accedit a Campionats d'Espanya, l'infantil femení B, tot i no lluitar pel títol Balear, també ha sigut el millor equip del grup B assolint l'ascens al grup A de cara a l'any que ve. Es fa difícil explicar i valorar les victòries, sobretot quant t'ho jugues a un partit. El que si es mes bo de valorar es que en totes aquestes categories els equips han estat lluitant tota la temporada amb els millors. Això si que es una senyal. La victòria depen de tantes coses que mai saps quin factor t'hagues pogut fer millorar o empitjorar aquell set, o aquell partit. En totes les categories s'han guanyat partits en que no es partia com a favorit i se n'han perdut d'altres en que, a priori, haviem de ser els guanyadors. Això vol dir que el resultat d'un partit no es significatiu. Lo important i significatiu es arribar a aquests partits importants.
P: Com vares viure el subcampionat d’Espanya aconseguit pels infantils?

El vaig disfrutar molt com a pare, m vaig sentir orgullós com a president i vaig aprendre molt com a entrenador. Son coses que s’han de viure i que son molt difícils d’explicar. Que uns al-lots d'un poble de 14.000 habitants puguin aconseguir una fita como aquesta es espectacular i quant es facin majors recordaran totes aquestes experiències, que de ben segurs els serviran per ser millors persones.

P: De tots els èxits aconseguits fins ara, quin ha estat per a tu el més especial? I el que t’ha sorprès més?

Tots els èxits del Club son importants i cada un te el seu mèrit. La feina que no es veu, com convèncer els pares del que estam fent, deixant moltes hores d'estar amb la família per part de la gent del club, inculcar als nins i nines els valors de competir, els hàbits de feina etc. Però tornant a la pregunta segur que el Campionat d’Espanya de volei platja i aquest subcampionat d’Espanya de pista, son el mes especials pel Club. I el mes sorprenent es la temporada en global del Club amb els quatre Campionats de Balears d’aquest any i el subcampionat de Balears juvenil. Però tal vegada el Campionat Balear cadet femení ha estat el mes sonat al tenir que competir contra un equip format per varies jugadores del Centre de Tecnificació amb les nostres jugadores. Totes de Sóller, totes formades al club des de ben petites. Això ha estat una gran satosfacció.

P: La setmana pròxima teniu els campionats d’Espanya de categoria cadet, en el que participaran tant el masculí com el femení. Com es presenta?

Crec que el nivell cadet esta molt alt en tot l’estat, però el dos equips aniran amb tota la il·lusió del mon per deixar el nom de Sóller el mes amunt possible, ja que noltros sem un Club molt identificat amb el nostre poble i presumim amb la cara ben alta d’aconseguir èxits amb la gent de Sóller i per el poble de Sóller. Crec que els dos equips ho poden fer be i el primer objectiu es jugar una bona primera fase per poder lluitar per les places 1 a 12. Esperem que hi hagui sort.

P: Passes pena de que es puguin malinterpretar els resultats obtinguts i que hi hagi qui pensi que és el vostre objectiu?

Sincerament no ens aturam gaire a pensar el que pensi la gent. Esta clar que intentam prioritzar la formació personal dels jugadors per damunt certs aspectes purament esportius però no s'han d'obviar dues coses que crec que son fonamentals per entendre la nostra tasca.

El primer, que l'educació dels nins depen dels pares, de l'entorn familiar. Això ho han de dur de casa. Nosaltres els podem orientar dins la disciplina de grup, amb certes pautes de conducta cap als companys, rivals, arbitres i tothom que envolta el nostre Club, pero no ens dedicam a educar tot i que sempre tenim la preocupació per aspectes personals dels jugadors com els estudis o els habits que puguin tenir fora de l'activitat que fan al CVS.
I el segon que com a bons esportistes, ens encanta competir i guanyar. Ara be, es veritat que per aconseguir-ho intentam generar un ambient de feina basat no nomes en aconseguir resultats, si no basat en fer feina per aconseguir-los. Amb gent de la casa, sense prioritzar sa victòria a qualsevol preu. Per això, quant arriben resultats, els vivim amb tanta il-lusió i satisfacció. Perque sabem totes les hores de feina, de preparar, planificar, cercar solucions, parlar amb les jugadores....
Aixi que la lectura que es pugui fer ens importa relativament. Estam contentissims de guanyar, perque per aixo competim, i estam contentissims de com guanyam perque creim que es una molt bona manera de fer-ho.

P: Aviat acabareu la temporada de pista i passareu a l’arena, i pareix que no aturau mai. En quin moment planificau la temporada següent?

Normalment durant l'estiu anam fen reunions periòdiques per anar aclarint els temes esportius o no que creim que es poden canviar o millorar de cara a la temporada que ve. Pero enguany, potser per la sensació de que amb els dates dels Campionats d'Espanya que es juguen els mesos de juny i el de seleccions fins i tot el mes de juliol, tot es retrassaria massa, ja ens hi posàrem i tenim la majoria d'equips organitzats de cara a la temporada que ve. Amb nous tècnics, noves il-lusions, mes jugadors i potser amb qualque equip nou, encara per concretar... La temporada de platja es planifica durant l'hivern, tant a nivell de seleccions com de clubs per tal d'arribar amb les coses clares al mes d'abril que es quant acaben les competicions de pista i es comença amb les proves de Volei Platja.

P: Quina previsió teniu per la temporada 2013/2014?

Les previsions per la nova temporada seran les de seguir per la mateixa línea de feina. En quant als equips crec que serem el mateixos, tal vegada un mes, però tot i que els pares ens demanen de fer mes equips base, s'ha d'entendre que no podem fer mes equip ja que no estarien ben atesos, tant per falta de mitjans materials, com sobretot per manca de lloc per encaixar mes hores d'entrenament. Les instalacions estan saturades i es fa difícil afegir volum de feina sense que la qualitat del que s'esta fent ara es vegi afectada.En quant a objectius esportius no ens marcam cap fita especial. Seguirem centrats en millorar la feina diària, que si la feim be, tendrem mes opcoins d'aconseguir nous bons resultats. També esper que els èxits passats no ens facin caure en la relaxació a nivell de club i que tothom segueixi amb la mateixa il·lusió com els darres anys

P: El creixement del club en els darrers anys ha estat, com a mínim, espectacular. Quin és el secret del C.V. Sóller?

Jo crec que els motius son varis, però secret no n'hi ha. Sem un grup de gent que fa feina de forma desinteressada per un mateix objectiu que no es altre que gaudir fent volei i fer gaudir els nins i nines del nostre esport intentant competir al màxim nivell. Després tambe s'ha de destacar que els tècnics del club anam en una mateixa direcció seguint l'idea proposada en el seu dia pel nostre referent que no es altra que Toni Pericas. Sense cap dubte en Toni es part important d'aquests èxits pels valors que ha inculcat als entrenadors i a la gent que envolta el club. També la gent del club fins ara no es egoista i tot i els èxits ens ajudam, parlam molt de com millorar, compartim hores d'entrenament, no ens guradam res i seguim fent feina com si no haguéssim guanyat res.

P: Ja per acabar, si vols dirigir unes paraules als lectors de Veu de Sóller...

Nomes que una altre any ple d’èxits com aquest serà difícil que torni però nosaltres seguirem treballant de la mateixa manera, intentant que la gent gaudeixi del nostre esport.Vull agrair l’ajuda mostrada per la majoria de professors dels Col·legis de Sóller, a l'hora de canviar feines o exàmens per que els nostres nins i nines que han anat als diferents campionats d’Espanya poguessin compaginar estudis amb esport.També vull donar les gràcies a la premsa local per l'interès que mostra per les nostres activitats ja que ens donen a conéixer al conjunt dels Sollerics. Gràcies per tot.